Milyen bolhairtót válasszunk kutyánk védelmére?

Ahhoz, hogy erre az egyszerűnek tünő kérdésre egyértelmű választ lehessen adni, önnek a következőket kell mérlegelnie:

_x000D_

1. Kutyusa elviseli a bolhairtó nyakörvet?

_x000D_

2. Egyszerűbben használható készítményt szeretne, mely hónapokig tartó védelmet biztosít?

_x000D_

3. Tud időt/energiát/figyelmet szánni arra, hogy rendszeresen kezelje a kedvencét egy olcsóbb, de rövidebb hatóidejű termékkel?

_x000D_

4. Mennyit tud szánni a termék megvásárlására?

_x000D_

Valamennyi általunk ajánlott, hatásosnak tartott termékről részletes leírást és árakat talál: http://ebcenter.hu/kutya/kulso-eloskodok-elleni-szerek

_x000D_

A következőkben összefoglaltuk a kutyusok bolha és kullancsirtására alkalmazott megoldásokat, kiemelve azok előnyeit és hátrányait:

_x000D_

_x000D_

Bolha és kullancsirtó nyakörv:

_x000D_

Előnyei:
Egy jól megválasztott termékkel egy teljes szezonra biztosíthatjuk kutyánk védelmét (pl: Kiltix 7 hónapig véd bolha és kullancs ellen is). Kényelmes, felhelyezés után nincs további tennivaló. Hosszú távon a leghatékonyabb és legolcsóbb megoldás, a jobb termékek vízállóak is.
Hátrányai:
A kutyának folyamatosan viselni kell. Ha kedvencünk bokros, bozótos területeken közlekedik, akkor a nyakörv esetleg beakadhat, leszakadhat és elveszhet. Egyszeri nagyobb kiadás.

_x000D_

Spot-on pipettás rácsepegtető oldat:

_x000D_

Előnyei: Felszívódás után észrevétlenül biztosítja a védelmet terméktől függően 1-2 hónapon keresztül (pl: Frontline, Virbac Effipro, Promeris Duo). Kényelmes, felhelyezés után nincs további tennivaló. A nyakörvhöz viszonyítva kisebb egyszeri kiadással jár.
Hátrányai: A nyakörvhöz képest rövidebb hatóidő, így egy szezonban akár 3-4 alkalommal (1-2 havonta) is vásárolnunk kell.

_x000D_

Spray, permet, oldat:

_x000D_

Előnyei: Több állat védelmének biztosítására a legolcsóbb megoldás. Bizonyos termékek tartós védelmet is biztosítanak (pl: Virbac effipro spray: bolha ellen 2 hónapos, kullancs ellen 1 hónapig véd).
Hátrányai: Az olcsóbb termékek csak tűzoltásra jók, a bolhák azonnali elpusztítására alkalmasak, de védelmet nem vagy csak nagyon rövid ideig nyújtanak (pl:neostomosan, inseticide). A spray-zés, fürösztés kellemetlen lehet az állat számára. Ha nem figyelünk eléggé vagy a kutyus elugrik előfordulhat, hogy a készítmény szembe/nyálkahártyára kerül, mely irritációt okozhat.

_x000D_

Részletes termékleírások és árak: http://ebcenter.hu/kutya/kulso-eloskodok-elleni-szerek

(c) 1995-2017 - All rights reserved.

Készítette: Weboldal-Center